Demonstratie voor persvrijheid en WikiLeaks: Zaterdag 11 december, 14:00

Dirk Poot - Secretaris Piratenpartij press op piratenpartij.nl
Do Dec 9 23:36:35 CET 2010


Piratenpartij Nederland
Persbericht 
donderdag 9 december 2010

Demonstratie voor persvrijheid en WikiLeaks
 
De Piratenpartij organiseert zaterdag op de Dam in Amsterdam een demonstratie voor het beschermen van de persvrijheid. De partij wil daarmee uiting geven aan het brede ongenoegen over de manier waarop klokkenluiders het zwijgen kan worden opgelegd, zoals nu gebeurd is met de website van WikiLeaks.
 
"WikiLeaks.org is offline gehaald onder druk van de Amerikaanse overheid, zonder tussenkomst van een rechter. De keihard intimidatiecampane die tegen WikiLeaks gevoerd wordt, is een levensgevaarlijke aanval op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Hoge politici uit de VS hebben WikiLeaks als terroristische organisatie bestempeld en bedrijven moreel verplicht om WikiLeaks uit te schakelen. TV-commentatoren en zelfs een adviseur van de Canadese premier hebben gesuggereerd om Assange en zijn redactie te vermoorden.", aldus Dirk Poot van de Piratenpartij. 

WikiLeaks wordt, met name door overheden, fel bekritiseerd. Er is echter nog nergens een aanklacht tegen de klokkenluiderswebsite ingediend. “Wat de Verenigde Staten doen is eigen rechter spelen: zonder enige vorm van juridisch proces of zelfs maar een aanklacht wordt WikiLeaks persona non grata verklaard. Door financiële instellingen worden de relaties beeindigd terwijl via diezelfde betalingsorganisaties wel donaties kunnen worden gedaan aan bijvoorbeeld de Ku Klux Klan.”  
 
De Piratenpartij nodigt iedereen uit om op zaterdag 11 December om 14:00 op de Dam in Amsterdam bijeen te komen als steunbetuiging voor de persvrijheid en WikiLeaks in het bijzonder. De partij benadrukt dat het hier om een vreedzame demonstratie gaat. Deelnemers worden geacht gehoor te geven aan de aanwijzingen van bevoegde gezagsdragers. De Nederlandse overheid heeft al toegezegd WikiLeaks niet te willen hinderen in haar activiteiten zolang er geen bewijs van strafbare feiten is geleverd. 

==


==== Contact

Piratenpartij Nederland.
E-mail: press op piratenpartij.nl

Persvoorlichter: Dirk Poot
Telefoon: 06-46751675

====  Over Piratenpartij Nederland -- http://www.piratenpartij.nl/

De Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.





------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/persberichten/attachments/20101209/633e1e7e/attachment.html>


Meer informatie over de Persberichten maillijst