Piratenpartijen springen op de bres voor Wikileaks.

Dirk Poot - Secretaris Piratenpartij press op piratenpartij.nl
Ma Dec 6 14:40:33 CET 2010


Piratenpartij Nederland
Persbericht
6 december 2010

Piratenpartijen springen op de bres voor Wikileaks.

Nadat eerder deze week het internet domein van Wikileaks werd uitgeschakeld, nemen Piratenpartijen over de hele wereld de fakkel over.

De Piratenpartij roept de Nederlandse regering op om Julian Assange en zijn medewerkers politiek asiel aan te bieden. Verder zou de Nederlandse regering een veilige haven moeten bieden voor Wikileaks om vanuit Nederland haar journalistieke activiteiten voort te zetten.

Op het moment dat de officiele site van Wikileaks down ging stond bij de Zwitserse Piratenpartij de reserve al klaar. Meteen werd door het Wikileaks team het adres wikileaks.ch doorgetweet. Dat domein verwijst naar een willekeurige mirror die nog beschikbaar is. Intussen staan er al 208 officiele mirrors op de site vermeld die door het Wikileaks team zelf up to date worden gehouden waaronder een aantal van Nederlandse piraten. Ook zijn er bijna 1500 sites die zelf de volledige website gekopieerd hebben. Ook Pownews heeft de berichten van Wikileaks gekopieerd.

De Nederlandse Piratenpartij heeft nu in totaal drie mirrors draaien van Wikileaks. Ze zijn te bereiken via http://wikileaks.piratenpartij.nl

###

==== Meer informatie

Website met alle bekende Wikileaksmirrors: http://savewikileaks.net/another-wikileaks-address/
Instructies voor opzetten eigen mirror: http://allyourcablesarebelongto.us

==== Contact

Piratenpartij Nederland.
E-mail: press op piratenpartij.nl

Persvoorlichter: Dirk Poot
Telefoon: 06-46751675

==== Over Piratenpartij Nederland -- http://www.piratenpartij.nl/

De  Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden;  vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.=========
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/persberichten/attachments/20101206/9e48766c/attachment.html>


Meer informatie over de Persberichten maillijst