[Utrecht] Tijd voor nieuwe politiek - en jij hoort daar ook bij!

Piratenpartij Utrecht - PPU utrecht at piratenpartij.nl
Wed Oct 4 12:42:50 CEST 2017


Beste Piraten, Activisten en geïnteresseerden, 

We maken een stormachtige ontwikkeling door, met telkens weer positieve verrassingen. Piratenpartij Utrecht is begin augustus lokaal van start gegaan. Niet als partij, maar als beweging. Een groeiende zwerm van Utrechtse inwoners met een stem die steeds luider klinkt. 

Samen creëren we een alternatieve politiek. Een politiek die bij de burger ligt in plaats van op het kantoor van een beleidsmaker. Een politiek die open en transparant is, zonder lunchdeals en invloed van het grote geld van projectontwikkelaars en andere belanghebbenden. Nieuwe politiek waarbij we allemaal op de eerste plaats staan.

Utrecht is de stad die we gemeen hebben. De buurten, wijken en gemeenschappen onze lokale identiteit: divers en saamhorig. Daar past geen beleid van bovenaf bij, beleid hoort uit de wijken te komen. Beleid maken we zelf. 

Activisme is daarbij ons belangrijkste middel. Dat is niet alleen op een veldje staan met een spandoek, maar actief de buurten in gaan en praten met mensen. Dat is dingen zichtbaar maken, en mensen helpen zich te organiseren en actie te voeren. Dat is stimuleren van lokale initiatieven. 

Jij kan daarbij helpen. Daarvoor hoef je niet “uitmuntend, excellerend, de beste in…” te zijn. Daarvoor moet je iemand zijn die graag goede dingen doet en mee wil doen om onze omgeving te verbeteren. Wil je iets maar weet je niet hoe? Dan helpen wij je graag verder. 

Met de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 doen we ook mee. Niet omdat we graag op een stoel zitten, maar omdat een zetel een middel is om onze stem nog duidelijker te laten klinken. Daarom zoeken we zowel mensen de zich kandidaat willen stellen als mensen die willen meehelpen met het vormen van een kiescommissie. Denk niet “kan ik dat wel”, want daar helpen we bij. Nu en later. Het gaat erom of jij iets bij wil dragen, de rest kan je leren. 

Zullen we samen Utrecht leuker maken? Mail ons of kom vrijblijvend naar de volgende Info- en Actiebijeenkomst: https://utrecht.piratenpartij.nl/event/info-en-actiebijeenkomst-2 


Vriendelijke groet,

Maarten van der Pol
Namens Piratenpartij Utrecht
Maarten.v.d.pol at piratenpartij.nl
06-47320520

PS. Nieuwe artikelen op de website: 
https://utrecht.piratenpartij.nl/stationsgebied-utrecht-slikken-stikken/ 
https://utrecht.piratenpartij.nl/verslag-ppu-info-en-actiebijeenkomst-18-september/ 
https://utrecht.piratenpartij.nl/stop-wiv-steun-sleepwet-campagne-en-mee/ 
https://utrecht.piratenpartij.nl/politieke-stilte-meneer-rutte-godsnaam-iets/ 
https://utrecht.piratenpartij.nl/utrecht-burgerstad-wereldstad/ 


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/utrecht/attachments/20171004/19c7ec06/attachment.html>


More information about the Utrecht mailing list