[Utrecht] Kan jij bijdragen aan het Wetenschappelijk Bureau?

Piratenpartij Utrecht - PPU utrecht at piratenpartij.nl
Fri Dec 1 16:00:48 CET 2017


Beste piraten,

In Utrecht hebben we een onafhankelijke werkgroep: Wetenschappelijk Bureau. Wanneer een partij in de tweede kamer komt moet een wetenschappelijk bureau een onafhankelijke stichting zijn. Omdat we nog geen kamervertegenwoordiging hebben en een onafhankelijke stichting ook weer eigen eisen heeft qua budget hebben wij besloten om in deze fase “achter de voordeur te scheiden”. Met andere woorden: Wetenschappelijk Bureau (WB) is een deel van Piratenpartij Utrecht, maar functioneert zelfstandig.

Het WB heeft drie functies binnen de partij:

- Ondersteuningsfunctie:
Denk aan het doen van onderzoek naar relevante onderwerpen, om ons te helpen onze standpunten te onderbouwen.
- Signaleringsfunctie:
Het WB kan nieuwe informatie ontdekken en aandragen bij bestuur wanneer daar een standpunt over moet worden geformuleerd.
- Ad-hoc functie:
Wanneer we gekozen vertegenwoordigers krijgen (in bijvoorbeeld de Gemeenteraad) zullen die regelmatig worden geconfronteerd met nieuwe vraagstukken. Het WB kan dan helpen om op korte termijn informatie te produceren waarmee onze vertegenwoordigers stelling kunnen nemen.

Om bij te dragen binnen het WB hoef je niet in Utrecht te wonen of leven. Sterker nog – wij hopen met het WB de grondslag voor een toekomstig zelfstandig en onafhankelijk orgaan neer te zetten dat deze functies voor meerdere afdelingen of zelfs de hele partij kan gaan uitvoeren. Dit zal echter wel sterk afhankelijk zijn van de animo vanuit verschillende afdelingen om actief bij te dragen. Het WB probeert zo veel mogelijk op te pakken, maar zal zeker in de beginfase nog nee moeten verkopen als de capaciteit qua mensen en inzet er niet is. 

Wil jij je inzetten voor WB Utrecht, en eraan bijdragen dat in de toekomst meer piraten kunnen profiteren van een Wetenschappelijk Bureau? Dan horen we graag van jou!

Mail wb.utrecht at piratenpartij.nl of reply op dit adres met wie je bent, hoe we contact met je op kunnen nemen en als je daar zelf al een beeld bij hebt wat je zou willen doen. Wenselijk is als je iedere week een paar uur kan vrijmaken voor het WB, maar heb je minder tijd maar kan je alsnog bijdragen dan horen we ook graag van je!

Vriendelijke groet,

Namens Wetenschappelijk Bureau Piratenpartij Utrecht

Jasmijn Boeken (Lead link / voorzitter WB)



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/utrecht/attachments/20171201/33787cbc/attachment.html>


More information about the Utrecht mailing list