[Persbericht] Persbericht 'Teeven ongeschikt' petitie

Persberichten Piratenpartij persberichten op lists.piratenpartij.nl
Vr Feb 17 14:45:18 CET 2017Persbericht

16/02/2017Piratenpartij houdt ‘Teeven Ongeschikt’ petitie preventief aan Zaterdag meldde het NRC dat Fred Teeven voorgedragen was als lid van de Raad van State. Naar aanleiding van dat bericht startte landelijk Voorzitter van de Piratenpartij, Vincent van der Velde, een petitie om deze benoeming te voorkomen. Hoewel inmiddels duidelijk is dat Teeven vrijdag niet benoemd zal worden, blijft de online petitie toegankelijk. De Piratenpartij wil hiermee een duidelijk signaal afgeven: Teeven is nu een ongeschikte kandidaat en in de toekomst is dat niet anders.

Van der Velde vindt Teeven ongeschikt als kandidaat voor de functie van staatsraad. Daarom startte hij maandag de online petitie ‘Teeven ongeschikt’. Van der Velde: ‘Fred Teeven mist nu eenmaal voldoende vertrouwen om zo’n belangrijke post te bekleden.’ Vincent van der Velde staat hierin niet alleen, sinds maandag is de petitie meer dan zevenduizend keer ondertekend.

Minister Plasterk ontkrachtte het NRC bericht dat Teeven vrijdag benoemd zal worden. Daarbij liet hij in het midden of dat op een later moment wel zal gebeuren. Mogelijk gaat het dus slechts om uitstel. Daarom is het van belang dat de petitie open blijft. De Piratenpartij wil burgers hiermee een stem geven richting politiek en hoopt dat daarnaar geluisterd wordt indien de kwestie over de benoeming zich opnieuw aandient.

De petitie blijft beschikbaar voor ondertekening op http<https://teevenongeschikt.petities.nl/>s://teevenongeschikt.petities.nl/<https://teevenongeschikt.petities.nl/>------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/persberichten/attachments/20170217/ff0caf2b/attachment.html>


Meer informatie over de Persberichten maillijst