PERSBERICHT: Piratenpartij kiest nieuwe leden voor Ledenraad en Bestuur

De persberichten van de Piratenpartij persberichten op lists.piratenpartij.nl
Di mei 24 20:18:57 CEST 2011


====

Piratenpartij Nederland
Persbericht
Dinsdag 24 mei 2011


Piratenpartij kiest nieuwe leden voor Ledenraad en Bestuur
Piratenpartij maakt doorstart

UTRECHT - De Piratenpartij heeft een woelige periode afgesloten en is op een goedbezochte Algemene Ledenvergadering begonnen aan een doorstart. De ALV besloot in Utrecht tot een herziening van de statuten en sloot zo een lang lopende interne discussie af. "Het was een beetje erop of eronder. Het afgelopen jaar werd de partij bijna lamgelegd door interne discussie. Het was belangrijk om het verleden af te sluiten en verder te gaan," aldus Dirk Poot. Beide zienswijzen zijn nu vertegenwoordigd in een commissie die de opdracht van de ALV gaat uitvoeren. 

Zowel de Ledenraad als het bestuur werd met grote meerderheid van de stemmen gekozen; dit vertrouwen geeft energie, maar schept ook een zware verantwoordelijkheid voor het nieuwe bestuur. Dit vertrouwen werd onderstreept door het grote aantal vrijwilligers dat zich deze dag meldde om te helpen met de opbouw van de partij.

De Ledenraad is versterkt met tien nieuwe leden. Het nieuwe bestuur is blij dat ook enkele oudgedienden gekozen zijn in de Ledenraad. "Na een jaar gehavend de zeeën bevaren te hebben, heeft de Piratenpartij Nederland haar vlaggenschip gerenoveerd. De piraten zijn klaar voor het ontvangen van nieuwe bemanningsleden die de strijd voor onze idealen aan willen gaan," zegt Patriek Lesparre. De Piratenpartij staat voor een vrije informatiesamenleving, waarin mensen in echte vrijheid kunnen leven, kennis en cultuur vrij gedeeld kunnen worden en de overheid weer transparanter is dan haar burgers.

Het bestuur bestaat uit: Dirk Poot (voorzitter), Rodger van Doorn (secretaris), Patriek Lesparre (penningmeester), Geert-Johan Riemer (vice-voorzitter) en David van Deijk, die als commissaris presidium de taken van het Presidium zal vervullen.
De nieuwe leden van de ledenraad zijn: Jan Hopmans, Raymond van Vugt, Samir Allioui, Danny Palic, Thijs Markus, Mira de Vries, Arnoud Mulder, Jorrit Tulp, Huib Ruben van Oortmerssen en Gerbrand van den Eeckhout.

De Piratenpartij stimuleert participatie van geïnteresseerden en leden. Iedereen is dan ook welkom om op de website, mailinglist en IRC mee te praten. Een compleet vernieuwde website is in ontwikkeling.

De volgende activiteit is de Free Bradley Manning demonstratie, 28 mei op het Museumplein in Amsterdam.


==== Contact

Piratenpartij Nederland.
E-mail: press op piratenpartij.nl

Persvoorlichter: Dirk Poot
Telefoon: 06-46751675 

====  Over Piratenpartij Nederland -- http://www.piratenpartij.nl/

De Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/persberichten/attachments/20110524/4f7cc14b/attachment.html>


Meer informatie over de Persberichten maillijst