Tunesische bloggers van PPtn nog steeds vast

Piratenpartij Nederland press op piratenpartij.nl
Wo Jan 12 18:52:10 CET 2011



Piratenpartij Nederland
PERSBERICHT
Woensdag 12 Januari 2011 

Geen Embargo.

In de loop van vandaag hebben onze Tunesische contacten gemeld dat het leger van Tunesië is begonnen met het volk tegen de politie te beschermen. Ben Ali, president van Tunesië, heeft zijn minister van binnenlandse zaken ontslagen naar aanleiding van de onrust van de afgelopen dagen. Ook heeft hij toegezegd gevangen genomen demonstranten vrij te laten. De Tunesische regering legt de oorzaak van de rellen bij buitenlandse mogendheden. De Tunesische media doorziet deze aloude truuk om de buitenlanders de schuld te geven en verwijst deze uitspraak naar het land der fabelen.

Bronnen in Tunesië bevestigen dat Azyz Ammami, lid van de Tunesische Piratenpartij, in gevangenschap is mishandeld door politieagenten. Tevens is zijn keuze wat advocaat betreft beperkt tot degene die het regime hem op legt.

Azyz Ammami en zijn medepiraat Slim Amamou zijn afgelopen vrijdag gevangen gezet op verdenking van de DDOS aanval van Anonymous en daarmee het vandaliseren van staateigendom. Ondanks eerdere berichtgeving van hun familie over het feit dat ze vrij zijn gesteld en de toezeggingen van Ben Ali zitten zij nog steeds vast en is er op dit moment geen contact met hun mogelijk. Het is niet bekend of er nog verdere rechtsgang zal plaatsvinden. Dit ondanks dat de Europese Commissie onlangs circa 90 miljoen Euro heeft geinvesteerd in hervorming van het Tunesische juridisch bestel.

Piratenpartijen over de hele wereld verzoeken diplomaten om per direkt contact op te nemen met Tunesische diplomaten teneinde de fundamentele rechten van Azyz, Slim en overige demonstranten te waarborgen.


==== Contact

Piratenpartij Nederland.
E-mail: press op piratenpartij.nl

====  Over Piratenpartij Nederland -- http://www.piratenpartij.nl/

De Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in  Brussel gevestigde Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.




Meer informatie over de Persberichten maillijst