[Afdelingen] Kort verslag overleg PC 29-11-2017

Maarten van der Pol maarten.v.d.pol at piratenpartij.nl
Thu Nov 30 21:57:32 CET 2017


Beste piraten,

Bedankt voor de positieve reactie op de mailing van voorgaande week. Als werkgroep Permanente Campagne streven we ernaar om transparanter en zichtbaarder te zijn voor de lokale afdelingen. Dat begint bij goede communicatie, daarom zullen we deze mailing blijven doen na de vergadering. Andersom zijn jullie updates / vragen / feedback natuurlijk ook welkom (zie onderaan de mail).

Ik stuur de mail nu naar de eerdere groep mailadressen en de maillijsten campagne at lists en afdelingen at lists. Wanneer wij uit het lokale overleg 19 december teruggekoppeld krijgen dat jullie allemaal de afdelingen at lists gaan gebruiken zullen we het mailen beperken tot de twee maillijsten.

De volgende punten wil ik graag uit de vergadering lichten voor jullie: 

Secretaris Permanente Campagne
De werkgroep heeft momenteel geen vaste secretaris. Op korte termijn willen we hier een vacature voor open zetten. De secretaris notuleert, houdt acties bij (Trello) en zal een besluitenlijst opstellen en actueel gaan houden. Vooral het laatste zal moeten bijdragen aan transparantie: Dan kan iedereen zien welke afspraken er staan en waar ze betrekking op hebben. Denk je nu “Dat wil ik doen / Daar ken ik iemand voor”? Laat het weten! Abram.kleijweg at piratenpartij.nl 

Inhoudelijke onderbouwing subsidieaanvraag sleepwetreferendum
https://pad.piratenpartij.nl/p/subsidiesleepwet 

Abram maakt globale opzet op basis van wat er na a.s. vrijdag in de pad staat. Keuzes landelijk worden gemaakt met David en Dirk. Aanvullingen die worden gedragen door afdelingen of piraten die hier zelf uitvoer aan gaan geven kunnen worden toegevoegd tot aanstaande zaterdag en is ( vrijwel zeker) plek voor. Afdelingen die geen “eigen” acties gaan doen kunnen uiteraard aansluiten bij het landelijke plan.

Deelname Nederlandse Leeuw
Het bestuur bespreekt deze week intern of Piratenpartij Nederland gebruik wil maken van een plek op het podium van het “Nederlandse Leeuw” event. Tijdens de vergadering is daar een goede discussie over geweest en de twijfel draait vooral om het rechtse karakter van het event. Omdat daar nu dus nog geen duidelijkheid over is (en om discussie te voorkomen, die is nu aan het bestuur) verder geen update daarover. Volgende vergadering zal dit punt (en het besluit van het bestuur) toegelicht worden en natuurlijk ook via deze mailing bekend gemaakt worden.

Voor de volledigheid laat ik de vorige update onder dit bericht staan. Vragen? Mail maarten.v.d.pol at piratenpartij.nl of abram.kleijweg at piratenpartij.nl of campagne at piratenpartij.nl. 

Voor wie erbij wil zijn: Graag weer tot volgende woensdag om 20.30 uur op Mumble: https://piratenpartij.nl/event/pc/?instance_id=46884

Vriendelijke groet,

Namens de werkgroep Permanente Campagne

Maarten van der Pol

Van: Maarten van der Pol
Verzonden: vrijdag 24 november 2017 16:43
Onderwerp: Kort verslag overleg PC 22-11-2017 + vragen aan lokale afdelingen

Beste piraten,

Om aan te sluiten op jullie initiatief om lokaal te gaan overleggen leek het ons (werkgroep PC) goed om dat aan te grijpen als mogelijkheid om een communicatielijn op te starten tussen PC en de afdelingen. Ik stuur deze mail nu naar iedereen die in de mailwisseling over het lokaal overleg stond. Kunnen wij vanuit jullie overleg per afdeling één mailadres krijgen waar we dit voortaan heen kunnen sturen? (graag intern verzamelen en in één mail toesturen, dan lopen we niet het risico dat er mailadressen verloren gaan). 

Het voornemen is om na de komende vergaderingen telkens een korte update vanuit PC te verspreiden zodat inzichtelijk blijft wat we doen en waar we mee bezig zijn. Uit het overleg van afgelopen woensdag zijn de volgende zaken gekomen:

(Her)gebruik content website lokaal <-> landelijk:
Er zijn vragen geweest over het (her)plaatsen van stukken, van landelijke naar lokale websites en andersom. Wat hergebruik betreft: Alles wat we als piraten publiceren doen we onder creative commons-licentie. Hergebruik mag dus altijd, PC zal bij hergebruik onderaan het artikel een verwijzing naar de afdeling plaatsen waar het eerst is gepubliceerd. 

Als een afdeling iets van landelijk wil doorplaatsen: Vraag om een padje met de tekst (gekopieerd uit Wordpress onder de tekst- weergave zodat opmaak en plaatjes in één keer goed meeverhuizen).

Als landelijk (pc) iets van een afdeling wil doorplaatsen: PC zal vragen om een padje met de tekst (gekopieerd uit Wordpress onder de tekst- weergave zodat opmaak en plaatjes in één keer goed meeverhuizen).

Als een afdeling iets doorgeplaatst wil zien wat (nog niet) door landelijk is opgepakt: Stuur link naar artikel en een link naar padje met de tekst. Dit halen we dan door het redactieproces heen.

Als landelijk (pc) iets op lokale websites geplaatst wil zien: Landelijk stuurt afdelingen link + padje met tekst. Afdelingen passen eigen redactieproces toe.

Redactieproces PC: In Permanente Campagne werkt het redactieproces als volgt: 

Stuk wordt aangeleverd -> Redactie politieke lijn beoordeelt. Bij drie plusjes -> gaat het stuk naar redactie vormgeving die beoordeelt op spelling, grammatica en afbeeldingen. Bij plusje redactie vormgeving -> gaat het stuk naar publicisten voor plaatsing.

Als het stuk niet door redactie politieke lijn komt stuurt die het stuk retour met uitleg.

Vrijwilligersdag 7 december ( https://www.sjvisser.nl/pad/p/pcvrijwilligersdag ) medewerking gevraagd
Op vrijwilligersdag willen we graag een serie kleine portretten van vrijwilligers uit verschillende steden publiceren. Dit willen we combineren met een oproep voor vrijwilligers voor de Piratenpartij, zowel op website als op social media. Jullie hebben hier allemaal al eerder mail over gehad, helaas zijn er geen reacties gekomen. Willen jullie nogmaals kijken of jullie dit op kunnen pakken?

Daarnaast is het idee opgekomen om deze dag actie te gaan voeren voor meer vrijwilligers. De vraag aan jullie is: Zijn jullie bereid om op vrijwilligersdag jullie netwerk te mobiliseren voor een actie op straat? Komende woensdag willen we dit verder bespreken in het PC overleg, jullie zijn daar van harte welkom om input te geven.

Subsidie-aanvraag ( https://pad.piratenpartij.nl/p/subsidiesleepwet )
Voor de subsidie-aanvraag zijn suggesties voor acties nog steeds welkom. In het padje staat hoe die onderbouwd moeten worden, voel je vrij om hier zaken aan toe te voegen. Meng je niet in bestaande punten (die worden momenteel al opgepakt door David, Jona, Wietze, Dirk en Matthieu) maar voeg jouw idee onderaan toe.

Re-organisatie permanente campagne cirkel (totstandkoming subcirkel Sleepwetcampagne)
Om de werkgroep PC slagvaardig te houden hebben we besloten om te beginnen met subcirkels. De eerste subcirkel is Sleepwetcampagne. We onderzoeken de mogelijkheid tot vorming andere subcirkels, meer duidelijkheid daarover komt tijdens het fysieke PC overleg op 10 of 17 december.

De werkgroep PC blijft een “open deur” beleid voeren voor iedereen die bij wil dragen. In de subcirkels wijst de desbetreffende lead link de rollen toe, zodat de subcirkels echt zullen bestaan uit mensen die actief bijdragen en een of meer verantwoordelijkheden op zich nemen. Als lead link voor Sleepwetcampagne heeft Abram besloten om David aan te stellen. David zal (in ieder geval bij de opstart) beslissingen vooral in overleg met Abram en Maarten nemen. 

Wil je bijdragen aan de subcirkel Sleepwetcampagne? Mail dan david.van.deijk at piratenpartij.nl en geef aan hoe je dat zou willen doen. Op dit moment is de subcirkel sowieso nog op zoek naar mensen voor de rol Ondersteuning woordvoering Sleepwet.

Vanuit PC leggen we ook het voorstel voor een sleepwet-sectie op de website neer bij de subcirkel.

Voorstel TK2017 campagnewebsite
De oude campagnewebsite komt beschikbaar onder een nieuwe archieflink, zodat alle content benaderbaar blijft maar het wel duidelijk is dat dit niet meer actueel is.

Nieuwsuur en Vrij Nederland over het functioneren van de Nederlandse Democratie https://vimeo.com/243379546
Rico en Jona gaan Nieuwsuur en VNL benaderen met aanbod voor informatieverstrekking / andere bijdragen aan deze items. Eventuele tips zijn welkom: rico at piratenpartij.nl en javandijken at piratenpartij.nl 

Output op Facebook ('spiegelen van output op Twitter?')
Er is besloten om succesvolle tweets om te schrijven naar Facebook content om op Facebook meer aanwezig te zijn. Rico neemt contact op met Jos om te vragen succestweets door te sturen, Rico gaat zorgen voor omschrijven en plaatsi

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/afdelingen/attachments/20171130/8a7f8ed1/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: pc2017-11-29.pdf
Type: application/pdf
Size: 45376 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.piratenpartij.nl/pipermail/afdelingen/attachments/20171130/8a7f8ed1/attachment-0001.pdf>


More information about the Afdelingen mailing list